Buzzador

måndag 30 april 2012

Glada Vappen

VAPPEN
Här kokas det munkar och struvor i långa banor.
Fattar inte vem som skall äta alltihopa men jag kan inte sluta.


 Mjöden är jäst och nästa uppdrucken. Ja en del har jag delat ut till   vänner och bekanta och en del har vi druckit upp. Två flaskor kvar, den blev super god.Här hittar ni reptet på mjöden /sima men tyvärr behöver den ett par dagar på sig så ni hinner inte få den klar till det här årets 1a Maj firande. Borde satt ut receptet tidigare, ursäkta.Däremot hinner ni fixa både munkarna och struvor. Den här varianten kallas "finska struvor/tippaleivat och receptet lånade jag  härifrån. Ett tipps då det gäller Sruvorna är att ha en tom annanas konservburk som är öppnad i båda ändarna botten på kastrullen. I den spritar ni sedan smeten. Ta dock genast bort den och låt koka klart utan annars fastnar struvan. Å bränn er inte. Lycka till!

Glad vappen till er alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar