Buzzador

söndag 26 juni 2011

Midsommar sista delen


Hej på er
Nu är helgen slut. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt i dag. Svärföräldrarna var ut en sväng och vi gjorde hemlagade hamburgare.

En liten påminnelse till er som har rabarber.
Till midsommar skall man skörda hela rabarber plantan. Då hinner det komma en skörd till i år. Så i dag har vi skördat rabarber. Av rabarbern gjorde vi rabarber paj och rabarber saft.

Här kommer mitt bästa rabarberpaj recept. Rekommenderar att ni provar det om ni har rabarber som ni inte vet vad ni skall med. Eller om ni annars är pajsnåla. Receptet har jag fått av vår snälla granne S.

S´s Rabarberpaj (långpanna) 175 grader 30-40min

450g smör
4dl socker
Vispa vitt och pösigt
3ägg
Ett åtgången.
7dl vetemjöl (brukar byta ut 3dl mot havregryn)
3tsk bakpulver.
Rör i hop och rör ner i de övriga ingredienserna.

Tryck ut i en långpanna.
Strö 1liter finhackade rabarber över.

Fyllning
1burk kvarg
1burk gräddfil
1ägg
1 dl socker.
1msk vaniljsocker
Blanda i hop och häll över pajen.

Lycka till och hoppas det smakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar